Dansul Vântului

Din nou bate vântul, așa cum îmi place, parcă ar plânge și s-ar zbate ca o fiară hăituită și rănită prinsă în cursă. Atunci ador să mă cuibăresc într-un fotoliu încăpător, și bine învelită, ascultând fascinată vaietele lui și simt cum pielea mi se furnică din cap până în picioare.

Și văd aievea cum copacii se înclină ca într-un dans nebunesc al ielelor despletite și desculțe, cu părul curgându-le în valuri pe umerii rotunzi și goi ce se întrevăd prin bluzele verzi, diafane.

Și mă prind și eu în dansul lor amețitor, rotindu-ne iar, și iar fără oprire, când deodată simt cum brațe puternice mă cuprind și mă trag din vâltoarea fără sfârșit.

Sunt brațe vânjoase în care mă simt pierdută și neputincioasă. Și-mi ating părul jucându-se insistent cu buclele arămii, apoi mi-ating ochii și buzele și le simt căldura electrizantă. Simt cum mă topesc sub greutatea privirii  și-atunci mi-ascund fața rezemându-mi capul pe umărul lui.

Buzele mele se lipesc instinctiv de gâtul lui, iar nasul percepe mirosul de parfum puternic de bărbat în fața căruia nu am nicio rezistență. În fața lui sunt neputincioasă  precum un pui de căprioară în fața lupului, aș vrea să fug dar picioarele le simt țintuite de pământ și nu pot face nicio mișcare așteptând…inevitabilul…

Simt cum picături de lacrimi îmi stropesc fața, iar prin păr îmi trec mâini de aer rece…deschid ochii și văd cum fereastra s-a deschis sub presiunea vântului, perdeaua zboară dintr-o parte în alta ca un voal de mireasă scos de pe cap la sfârșitul nunții.

Mă ridic și mă apropii de fereastră spre a o închide…picuri mari cădeau dezordonat, iar vântul urla, râzând nebunește printre crengi, acoperind zgomotul unor pași ce se grăbeau să dispară prin perdeaua gri a ploii dese…

Anunțuri

Despre vorbebune

visând cu ochii deschiși
Acest articol a fost publicat în DE SUFLET și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Dansul Vântului

 1. Sueratul vantului, da fiori de placere, de cele mai multe ori!

  Apreciat de 1 persoană

 2. gigela zice:

  Poate nu tuturor le place, eu îl ador!

  Apreciat de 2 persoane

 3. Pingback: Dansul Vântului | Site Title

 4. vorbebune zice:

  Reblogueó esto en GISELA.

  Apreciază

 5. Pingback: Gândul de luni | vorbebune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s